Mastervolt Soladin 600 Inverter (omvormer)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mastervolt Soladin 600, de Mastervolt omvormer voor zonnepanelen van Nederlandse bodem.

De Mastervolt Soladin omvormer is gebaseerd op bewezen techniek en staat garant voor jarenlang zonnestroom plezier. Met de optioneel bijgeleverde Mastervolt Soladin 600 RS232 kabel kunt u eenvoudig een connectie maken met uw notebook om de ombrengt van deze omvormer uit te lezen.

Mastervolt omvormers kenmerken zich door hun hoge betrouwbaarheid.
– Mastervolt omvormers zijn geschikt voor ieder system. Groot of klein.
– Mastervolt is een Nederlands merk wat al langer als 20 jaar bestaat.
– Mastervolt omvormers hebben een redelijk hoog rendement en zijn gebaseerd op betrouwbare vertrouwde techniek.

De zon als energiecentrale:
De techniek maakt het mogelijk dat we in toenemende mate gebruik kunnen maken van duurzame energiebronnen, zoals de zon. Met de ontwikkeling van de Soladin heeft Mastervolt het mogelijk gemaakt dat ook kleine zonnecentrales, bestaande uit slechts enkele panelen, bijdragen aan een duurzame energievoorziening. De Soladin is de belangrijkste schakel tussen zonnepaneel en elektriciteitsnet.

Werkingsprincipe van de Soladin:
De belangrijkste functie van de Soladin is het omzetten van gelijkstroom, opgewekt door zonnepanelen, naar een bruikbare 230 V/50 Hz huisspanning. De Soladin gebruikt het elektriciteitsnet als een energiereservoir waaraan opgewekte energie wordt teruggeleverd. Mocht de elektriciteitsvoor-ziening wegvallen, dan schakelt de Soladin automatisch uit.

Plug & play:
De Soladin omvormer is zeer compact en uitgevoerd met goed toegankelijke AC en DC aansluitingen. Voor de plus en min aansluiting van het paneel zijn multicontact connectoren opgenomen. De netstekker kan op ieder beschikbaar stopcontact worden aangesloten en maakt het systeem klaar voor gebruik. Een overzichtelijke LED aanduiding geeft informatie over de energie-opbrengst en de status van het systeem en de Soladin omvormer.

Dynamische MPP tracker:
Zonnepanelen hebben een punt waarop ze maximale energie leveren, het zogenaamde ‘maximum power point’ (MPP). Dit punt verschilt per merk en soort paneel, en wordt bepaald door een combinatie van spanning, stroom, lichtinval en temperatuur. De Soladin 600 is uitgerust met een dynamische MPP tracker waardoor onder praktisch alle omstandigheden een extreem hoog MPP rendement bereikt wordt.

De Soladin kent geen beperkingen met betrekking tot het aansluiten van het soort zonnepaneel (silicium, amorf, enz.) en zorgt altijd voor optimale prestaties van uw zonnesysteem. Ingangsbereik: De Soladin heeft een breed werkgebied waardoor praktisch alle systemen tot 700 Wp aangesloten kunnen worden. Met een max. spanning tot 155 V DC kunnen configuraties van zowel 36, 54 als 72 cels zonnepanelen worden aangesloten. Het stroombereik loopt van 0 tot 8 A zodat de Soladin 600 ook geschikt is voor de nieuwste hogestroompanelen.

Klik hier voor de website van Mastervolt, fabrikant van deze omvormer.

Klik hier voor de specificaties van Mastervolt Soladin 600 omvormer op de Mastervolt website

EUR 259.00

Reacties
Geef een reactie